Πόλο κ17: Η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης – Κέρδισε στον τελικό τη Σερβία 9-8

Έγραψαν μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης και του αθλητισμού μας γενικότερα, τα τρομερά “μωρά” του Ηλία Μαχαίρα και της Εθνικής μας ομάδας Εφήβων Κ17, κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης. Οι νεαροί “κουρσάροι” της  Ελλάδας “βύθισαν” τη Σερβία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στη Μανίσα της Τουρκίας, επιβλήθηκαν με 9-8 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο αήττητοι στη διοργάνωση, κάνοντας για άλλη μια φορά περήφανους τους Έλληνες φιλάθλους.

Έτσι, υψώθηκε η ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Τουρκία.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων και, παράλληλα, το πρώτο χρυσό σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση για την ελληνική υδατοσφαίριση, που πρωταγωνίστησε και αυτό το καλοκαίρι με πολλά μετάλλια.

Οι διεθνείς μας μπήκαν δυναμικά στον τελικό και με βασικό όπλο την άμυνα και επιθετικές λύσεις με όλους τους τρόπους, αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με ένα σερί 6-0. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 6-1 υπέρ της ομάδας μας. Οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν σε 6-4 και 7-5, αλλά οι Έλληνες κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι μέχρι το 9-5. Οι αντίπαλοι μείωσαν σε 9-8 και απείλησαν με ισοφάριση στο φινάλε, αλλά η Ελλάδα κράτησε τελικά το υπέρ της αποτέλεσμα και σήκωσε το τρόπαιο.

Κορυφαίος τερματοφύλακας της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο πορτιέρε της Εθνικής Ελλάδας Δημήτρης Κρατημένος.

Απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου στους χρυσούς νικητές έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της LEN.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντίρογκα, Νοβάκοβιτς 1, Ιτσίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόγιτς, Αντάμοβτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία που νίκησε στον μικρό τελικό 14-8 την Ουγγαρία.

Πηγή: Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί